Praktische Info

Wildflower Climbing Gym in Leiden is op 11 maart 2023 dé plek waar je moet zijn voor spectaculaire boulderactie. De beste boulderaars van Nederland reizen af naar Leiden voor het NK Boulder 2023. Wildflower richt zich sterk op boulderen als topsport. De relatief kleine hal heeft een verschillende trainingsfaciliteiten; van een trainingswand van 45 graden tot een 20 meter brede wedstrijdwand naar internationale standaarden met nieuwe stijl boulders (boulders met veel volumes en grote grepen).

Adres

Rooseveltstraat 49a
2321BL Leiden

Kaart en route


Openbaar vervoer

Wildflower Climbing Gym is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal rijden verschillende bussen. Buslijnen 4 en 45 stoppen op slechts een korte wandeling (5 minuten) van de boulderhal. Stap met buslijn 4 uit bij halte De Bazelstraat en met buslijn 45 bij halte Rooseveltstraat. Voor de bezoekers die een iets langere wandeling omarmen ligt op een kleine 20 minuten loopafstand van Wildflower Climbing Gym treinstation Leiden Lammenschans.

Let op! Stakingen

Half februari zijn er verschillende stakingen geweest van het regionale openbaar vervoer. Verschillende stakingen liggen nog in het verschiet. Check daarom enkele dagen van te voren de planning. Nieuwe stakingen worden minstens 48 uur van te voren bekendgemaakt.

Meer informatie over de dienstregelingen van het openbaar vervoer vind je op 9292.nl.

Parkeren

Als je met de auto komt, zijn er verschillende parkeeropties beschikbaar. Zo kun je in het weekend gratis in de straat parkeren. Wildflower Climbing Gym is niet de enige boulderlocatie. Twee deuren verderop zit boulderhal Kunststof let met parkeren op dat je niet bij hen parkeert. Parkeerplaatsen zijn beperkt, dus kom op tijd om een plek te bemachtigen.

Vrijwilliger worden?

Voor het organiseren van een wedstrijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Lijkt het je leuk om de wedstrijdorganisatie te helpen? Denk hierbij aan het opbouw/afbouwen van tribunes, wedstrijdgebied in orde maken, ticketcontrole, isolatiemedewerker, spotlight bediening, etc. Als vrijwilliger krijg je toegang tot het Nederlands Kampioenschap en reiskostenvergoeding. Mail naar wedstrijden@nkbv.nl.